Гетьман української музики

17 березня 2017 року в Чернігівському історичному музеї імені В.В. Тарновського до 175-річчя від дня народження композитора Миколи Лисенка було проведено музичну вітальню “Гетьман української музики”.

Ім’я Миколи Віталійовича Лисенка золотими літерами вписано в історію нашої культури. Видатний композитор та диригент, піаніст, один з корифеїв національного театру, талановитий педагог та громадський діяч, своїм непересічним талантом служив Україні.

 В багатогранній концертній діяльності митця особливе місце посідав Чернігів. Тут йому таланило на щирих друзів та однодумців, а концерти композитора підвищували національну свідомість мешканців міста.

Відвідувачі музею, що завітали на музичну вітальню змогли почути розповідь про життєву долю і діяльність Миколи Лисенка, його творчість, особисте та громадське життя. Особливий акцент був зроблений на тих мешканцях Чернігова і Чернігівщини, які стали рідні серцю Миколи Віталійовича, були близькими друзями та добрими знайомими відомого композитора.

Під час проведення заходу неперевершене виконання музичних творів і романсів здійснили викладачі Чернігівського музичного училища імені Л.М.Ревуцького: народна артистка України Лариса Роговець, викладач-методист Алла Родіна, викладачі – Віктор Заєць, Олена Оксенич, студенти – Анна Ященко, Назар Лісін, Анастасія Антоненко.