Агробестселер Євгена Чикаленка «Розмови про сільське хазяйство»

8 вересня 2022 року у стінах Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського було презентовано легендарний агробестселер Євгена Чикаленка «Розмови про сільське хазяйство».

Це перше за сто років перевидання праці відомого мецената та громадського діяча. Під однією обкладинкою зібрані усі 5 брошур: «Чорний пар та плодозміни», «Худоба», «Сіяні трави, кукуруза і буряки», «Сад», «Виноград». Видання здійснене з ініціативи Анжели Савченко приватним коштом. Книга вийшла друком у видавництві Олександра Савчука в липні 2022 року у Харкові під обстрілами й сиренами.

Друга за популярністю після «Кобзаря», книга є важливою пам’яткою аграрної культури, джерелом з історії й традицій господарювання, розвитку кооперації й діяльності земств. «Розмови» написані живою українською мовою, не втратили актуальності і залишаються одним з кращих довідників для тих, хто має власне господарство, займається фермерством чи обробляє невеличку присадибну ділянку.

Автор «Розмов» – Євген Чикаленко, успішний аграрій, великий землевласник, видавець першої україномовної щоденної газети «Рада», громадський діяч і меценат. Народився 21 грудня 1861 року у Херсонській губернії (нинішня Одеська обл.). Помер на еміграції у Празі 20 червня 1929 року, похований у Подєбрадах.