Виставки історичного музею на пошану подій Голодомору 1932-1933 років

Image2Цьогоріч в Україні вшановується 80-річчя подій Голодомору 1932–1933 років. Відповідно до плану роботи на виконання Указу Президента України та розпорядження голови Чернігівської облдержадміністрації Чернігівським історичним музеєм імені В.В. Тарновського підготовлена виставка “Ми звинувачуємо! Голодомор 1932–1933 років – геноцид українського народу”, створена за матеріалами Українського інституту національної пам’яті. Впродовж кінця жовтня – початку грудня вона буде демонструватися в 11 районах Чернігівської області. Складений графік, відповідно до якого наукові співробітники музею проведуть в кожному районі тематичні заходи. На них розповідатиметься про події Голодомору в Україні взагалі та на Чернігівщині зокрема.

Аудиторію виставки та заходів складатимуть учні, студенти, працівники бюджетної сфери, громадськість, всі, хто бажає дізнатися про ті страшні роки, про причини та наслідки Голодомору, ознаки, за якими цей злочин прирівнюється до геноциду.

Експонування виставки здійснюватиметься за підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.