Далеке відлуння війни

18 червня 2021 року напередодні Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни та до 80-річчя початку німецько-радянської війни у  Військово-історичного музеї – філії Чернігівського обласного історичного музею ім. В.В. Тарновського відбулось відкриття виставки “Далеке відлуння війни”.

У ході зустрічі були представлені оригінальні документи політвідділу 195-ї стрілецької дивізії 5-ї армії, знайдені пошуковцями у 2009 році біля м. Чернігова. Про зміст яких розповів  директор  Чернігівського обласного історичного музею ім. В.В. Тарновського Сергій Лаєвський. Директор музею також  переповів присутнім про особливості  бойових дій на території Чернігівщини, військові формування, які брали участь в обороні області, про вшанування пам’яті, роботу пошукових загонів.

На зустрічі виступив науковий співробітник Військово-історичного музею Віктор Негода, який висвітлив основні етапи вивчення історії німецько-радянської війни, причини поразок Червоної армії на початку війни, хід бойових дій на території Чернігівщини.