Седнівська музейна збірка

img_778418 листопада 2016 року в садибі Лизогубів, що є філією Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського народний художник України, почесний громадянин міста Чернігова Анатолій Ничипорович Шкурко подарував музеєві свою картину “Осінній вечір”. Полотно було створене в 1979 році під час пленерів у Седневі. А.Н. Шкурко, у чиєму доробку чимало сюжетів, пов’язаних із Седневом планував передати його до історичного музею ще в часи, коли в музеї був художній відділ, але все відкладав.

Час плинув, і сьогодні, даруючи роботу “Садибі родини Лизогубів” Анатолій Шкурко втілив у життя бажання залишити твір Чернігівському історичному музею імені В.В. Тарновського. Картина знаного чернігівського живописця продовжує музейну седнівську малярську збірку, започатковану цьогоріч народним художником України Віктором Ковтуном, який під час фестивалю “Седнівська осінь” подарував музею картину “Альтанка Л. Глібова. Седнівські далі” (2012).%d0%ba%d0%be%d0%b2%d1%82%d1%83%d0%bd

Після реставрації седнівської садиби обидва твори займуть місце в експозиції, а допоки зберігатимуться у фондах Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського. Проте мешканці Седніва та гості цього славного містечка зможуть побачити їх на виставках, які музей влаштовуватимуться влітку наступного року.

Принагідно дякуємо нашим видатним землякам за такі щедрі дарунки і бажаємо Віктору Ковтуну та Анатолію Шкурку подальшої плідної праці.